Help, ik zoek mijn passie!


Soms is het lastig om je passie te vinden. Misschien heb jij meerdere passies, of vindt je meerdere dingen leuk. Je kunt je passie vinden in je werk, maar ook je hobby kan een enorme passie zijn. Het belangrijkste van alles is: blijf luisteren naar je buikgevoel.

Deze week ben ik vooral bezig met mijn 2e passie. De carnavalsvereniging. De vereniging bestaat dit jaar 55 jaar en deze week wordt dat uitgebreid gevierd met allerlei activiteiten voor jong en oud. Al bijna 2 jaar zijn we bezig geweest met de voorbereidingen en al 1 week zijn we bezig met opbouwen van de zaal waar alle activiteiten gehouden worden. Op dit moment slokt dit al mijn aandacht en ook energie op. Gisteren gingen we van start met de jeugdmiddag die we met onze commissie georganiseerd hebben en het was een groot succes. Maar liefst 115 kinderen deden mee. Heel spannend voor mij, voor ons, en ik ben heel blij dat het voorbij is, dan kan ik weer rustig slapen ;-) Deze vorm van vrijwilligerswerk is dus mijn 2e passie.

De reden dat ik dit met jullie deel, is dat je niet altijd hoeft te kiezen tussen de verschillende dingen die je echt super leuk vindt om te doen. Het 1 sluit het ander niet uit. Als het puur over je werk gaat, zijn 2 passies niet handig, maar natuurlijk kun je naast je werk nòg een passie hebben.

Ik zou bijna zeggen, juist als je in je werk je èchte passie nog niet gevonden hebt, is het fijn om een andere passie ernaast te hebben. Want een passie geeft je energie, je kunt ervan genieten, je ontspant en Oooh, wat is het heerlijk om je te kunnen verliezen in je passie.

Je vergeet de tijd, je hoort of ziet niks meer om je heen. Er bestaat maar 1 ding op dat moment, JOUW PASSIE. Dat is toch het mooiste wat er is? Je denkt op dat moment niet meer, je bent helemaal in verbinding met je Buikgevoel. Geweldig toch?

Ben jij op zoek naar je passie, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Hieronder een paar vragen/opdrachtjes om je alvast een beetje op weg te helpen:

1. Wat vindt je leuk? Schrijf voor jezelf een aantal dingen op die je leuk vindt om te doen.

2. Zet het ding dat je het allerleukst vindt bovenaan en de minst leuke onderaan. Volg je hart, je gevoel, zonder de voors en tegens die ons hoofd meteen bedenkt. Waar ga jij van stuiteren?

3. Maak verschillende posters, briefjes, foto's, collages noem het maar op, van je verschillende passies en hang deze op door het huis op plaatsen waar je ze vaak ziet. Zo kom je ze elke keer weer tegen en ga je steeds meer voelen wat jouw echte passie is.

4. Heb je een idee wat je passie gaat worden? Schrijf dan voor jezelf de stapjes naar je passie op. Doe wat goed voelt voor jou, grote stappen, kleine stapjes. Als het voor jou goed voelt, is het goed.

5. Voelt je passie goed? Maar dan een visionboard, zet hier alles op wat jij belangrijk vindt over je passie. Zo gaat je passie meer een meer leven. En kun je ook je passie gaan leven. Geweldig toch?

Want weet je: De wereld heeft jouw unieke gave nodig!

Vindt jij het spannend om je hart en je passie te gaan volgen? Vraag jezelf dan af wat je tegen houdt? Wat heb jij nodig om je passie te mogen gaan leven van jezelf? Blijf vooral lekker luisteren naar je gevoel, dan is het altijd goed. Wat je ook doet.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend. Ik stort mij nog een paar dagen in het feestgedruis. Maandag ben ik er weer, met nog veel meer over Passie.

Heel veel liefs en hopelijk tot gauw!

Fanneke de Leeuw

Ondernemen vanuit Buikgevoel.

www.fannekedeleeuw.com

- Op 26 april vindt er weer een maandelijkse online bijeenkomst plaats in de Ondernemen vanuit Buikgevoel community. Helemaal gratis. Wil jij extra tricks en tools om bij je buikgevoel te blijven? Ben jij er klaar mee om steeds weer in je hoofd te schieten? Gun jezelf dan deze bijeenkomst en ervaar wat jouw Buikgevoel je op kan leveren. Klik hier voor meer informatie.

- Op 15 mei start de gratis E-cursus weer. Wat een succes was het de eerste keer. Ik wil nog zoveel meer mensen bereiken. Zoveel mensen weer in contact brengen met hun Buikgevoel. Deze 5 daagse online cursus helpt jou weer te gaan leven vanuit je gevoel, leert je te vertrouwen op je intuïtie en helpt je blokkades te helen. Hoe geweldig is dat? Klik hier voor meer info en om je aan te melden. Door mijn ervaring en de feedback van de eerste reeks kan ik je nòg meer geven. Iets wat ik met alle liefde doe!

Ervaringen van deelnemers:

Wat een mooie week was het met veel inspiratie en ook meer helderheid/duidelijkheid over wat is nou buikgevoel.... door de "in 5 dagen in verbinding met je buikgevoel"Ik ben er vast nog niet maar de eerste stappen zijn wel gezet.Dank je wel Fanneke de Leeuw

Ik vond het ook heel bijzonder, en elke stap brengt ons dichterbij toch?

- Wordt ook gratis lid van de Ondernemen vanuit Buikgevoel Community op facebook. Hier vindt je bijna dagelijks tips en tools en wordt je op de hoogte gehouden van al mijn activiteiten.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven