Thuis komen bij jezelf.


Langzaam lukt het mij weer om thuis te komen bij mezelf. De afgelopen periode is een erg drukke tijd geweest. En ik heb gemerkt dat ik echt veel tijd nodig heb gehad om mezelf weer te hervinden. Ergens was er een geweldige rust in mezelf. Maar tegelijk kwam ik nergens aan toe, ik was leeg, op, kon niet veel hebben en leefde op het randje van mijn grenzen. Ik voelde heeeel goed mijn grens, dus gelukkig ben ik er niet overheen gegaan, ik herkende de signalen van de burn-out die ik ooit heb gehad, en ik wist dat ik er dicht tegenaan zat. En dan denk je, tja, een burn-out, dat is toch werk gerelateerd? Ja, de medische wereld zegt dat inderdaad vaak, maar mijn werk heeft mij in dit geval overeind gehouden. Dat is echt mijn uitlaatklep, hier haal ik mijn energie uit en het liefst sluit ik me ook de hele dag op om alleen maar te creëren. Dat doe ik ook, als ik een hele dag alleen thuis ben. Heerlijk, ik kan daar zo intens van genieten.

Dat is wat mij door deze periode heeft heen gesleept, en ik ben er nog niet helemaal hoor, maar ik krijg weer energie voor andere dingen. Ik voel dat mijn energie weer mag gaan stromen. Ik kan weer dingen doen vanuit mezelf, niet alleen maar omdat het moet. Ik ben altijd iemand die overal kansen ziet, of tenminste, soms heb ik van die periodes dat ik denk dat ik alles aan kan. En ik voelde die energie weer terugkomen toen we afgelopen vrijdag langs het water liepen. En nu schrijvende realiseer ik me dat het het water is geweest dat mij het laatste zetje heeft gegeven om helemaal te accepteren dat ik me voel zoals ik me voel. En besef ik dat ik laatst een stukje heb geschreven over water dat geeft perfect weer hoe belangrijk water voor mij is:

Water maakt al mijn hele leven een belangrijk deel uit van mij. Bijna geboren op het water, altijd naar het water. Water, rivieren, meren, de zee, altijd wil ik er heen. Water stroomt in mij. Water neemt mijn zorgen mee en maakt mijn hoofd leeg. Water laat mij voelen dat ik een klein, maar heel belangrijk onderdeel ben van het Universum. Water laat mij voelen dat ik er mag zijn, het laat mij zien hoe mooi ik ben in zijn spiegeling. Water zuivert mij en maakt mij blij. Water brengt mij terug bij mijn pure zelf. Dit schrijvend voel ik hoe groot het verlangen is terug te keren naar het water. Hoe lang het geleden is dat ik bij het water geweest ben. Ik verlang naar haar. Tijd om terug te keren naar het water, naar de stroming, naar pure ontspanning en onvoorwaardelijk genieten van het water.

En ineens weet ik waar ik morgen mijn vrije, werkdag door ga brengen. Daar waar ik hoor, daar waar mijn verlangen ligt. Aan het water.

Aan het water kan ik thuis komen bij mezelf en dat is waar ik het deze blog eigenlijk over wilde hebben. Weer thuis komen bij jezelf. Ik ben de afgelopen periode best aan het stoeien geweest met mezelf om weer mijn oude energie ik te worden. En het zal niet alleen maar de drukte geweest zijn die mij even stil gezet heeft, ik ben enorm in ontwikkeling en maak soms grote sprongen. Deze periode zal nodig geweest zijn om weer verder te kunnen en nieuwe stappen te gaan nemen. Maar wat ben ik dankbaar en blij dat ik weer mag voelen, dat ik weer energie krijg voor andere dingen, dat ik weer verder kan kijken dan alleen mijn coconnetje. Het was er heerlijk, maar het is fijn om er ook soms even uit te kunnen komen. En weet je wat geweldig is, ik heb ontzettend goed "nee" leren zeggen de afgelopen tijd. Ik voelde me ook nergens toe geroepen, maar ook dingen die niet goed voelden, heb ik gewoon niet gedaan. Omdat ik tot in mijn tenen voelden dat het niet goed voor mij zou zijn. En daar ben ik enorm trots op en op het feit dat ik het heb kunnen laten, dat ik erop durfde te vertrouwen dat het wel weer goed kwam.

Nieuwe inzichten een nieuwe periode met allerlei spannende dingen gaat weer beginnen en ik sta te trappelen om lekker verder te gaan waar ik gebleven was. Vol nieuwe energie.

Ik wens jullie een hele fijne zondag en hopelijk tot gauw!

Heel veel liefs

Fanneke de Leeuw

www.fannekedeleeuw.com

PS: Op 15 mei start de gratis e-cursus In 5 dagen in verbinding met je buikgevoel weer. Klik hier voor meer info en om je aan te melden. Ik zou het een eer vinden als je mee zou doen.

PPS: Meer inspiratie opdoen in de speciale Ondernemen vanuit Buikgevoel Community? Ik nodig je met alle liefde uit om je aan te melden, om samen een geweldige warme plek te creëren voor inspiratie en hulp aan elkaar.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven