Wat is nou dat Buikgevoel?


Iedere keer heb ik het er weer over en je zult het mij nog heel vaak horen zeggen. Buikgevoel. Ondernemen vanuit Buikgevoel. Maar wat is dat Buikgevoel nou eigenlijk? Voor mij is Buikgevoel je intuïtie, het diepe voelen, de diepste verbinding met jezelf. Dat is waar jouw innerlijk weten ligt, waar jouw wijsheid verborgen ligt en waar jij jouw antwoorden mag ontvangen.

Deze maand hebben we het over hoe je je Buikgevoel kunt toepassen in je onderneming. Waarschijnlijk ben jij ook opgegroeid met het idee dat een onderneming vooral groeit en bloeit als je keihard werkt, alles opzij zet en je onderneming op nummer 1 staat. Maar in deze nieuwe tijd, in de huidige energie en veranderingen in de wereld is de harde zakelijke aanpak steeds minder gewenst. Het wordt ook steeds minder geaccepteerd en steeds meer mensen volgen hun gevoel bij het maken van keuzes. Hoe vaak maak jij de afweging of je je goed voelt bij iemand of bij een winkel? Vaak doet de prijs er dan niet zo heel veel meer toe, als het maar goed voelt. En dat is waar het, gelukkig, steeds meer over gaat. Je goed voelen bij iedere stap die je zet, bij elke beslissing die je neemt.

In je onderneming is dat niet anders. Ik ben geboren in een ondernemersgezin, dochter van een aannemer. Een keiharde mannenwereld. Ik ben dus zeker opgegroeid met het idee dat als je een bedrijf hebt, dat je dag en nacht moet werken. En toch nam mijn vader toen al heel veel beslissingen met zijn gevoel. Dat hadden wij totaal niet in de gaten (hij trouwens ook niet), maar hij selecteerde personeelsleden niet op hun opleiding of ervaring, maar op zijn gevoel. Opdrachtgevers werden 'gescand' met gevoel. Tegelijk was hij de keiharde zakenman, maar wel èèn met een heel klein hartje.

Inmiddels ben ik door de jaren heen door schade en schande wijs geworden. En ben ik op het punt aan beland dat ik nog steeds het ondernemersbloed keihard door mijn aderen voel stromen, dat ik nog steeds enorm veel voldoening haal uit mijn eigen bedrijf hebben en succesvol zijn in mijn eigen ding doen. MAAR ik wil niet meer ondernemen vanuit mijn hoofd. Want ik weet hoe goed het voelt om je bedrijf te runnen vanuit je gevoel, vanuit je Buikgevoel. Hoe ontspannen en moeiteloos je beslissingen kunt nemen vanuit je gevoel. Want je gevoel heeft altijd gelijk. Het is niet meer wikken en wegen en voors en tegens tegen elkaar afwegen, nee, puur en ontvankelijk zijn voor je eigen Buikgevoel is eigenlijk alles wat je nodig hebt om te Ondernemen vanuit Buikgevoel.

En hoe mooi is het dat je je onderneming om je gezin heen kunt bouwen. Je gezin staat op 1 en je onderneming direct daar onder, want dat is ook een onderdeel van jouw zijn, van jouw leven, van jouw energie. Ondernemen vanuit Buikgevoel is relaxed achterover leunen en creëren. Doen waar jij goed in bent, door alleen maar naar je gevoel te luisteren.

Laat het stil worden in je hoofd, luister niet meer naar alle ondermijnende gedachtes, die helpen je niet (meer) in jouw leerproces. En natuurlijk hebben we allemaal nog wel eens onze twijfels. Ik had afgelopen week ook zo'n lekkere dip-dag. Dan is het de dag erna weer gewoon opstaan en verder gaan waar ik gebleven was. Voor mij is mijn onzekerheid een enorme trigger, al mijn hele leven, die oude pijn is niet zomaar geheeld, dat gaat in fases, elke keer een stapje verder. En al is het niet altijd leuk, ik ben wel enorm dankbaar dat ik dit mag en kan doen. Dat ik een tijd geleden voor mezelf gekozen heb, om toch mijn eigen bedrijf op de kaart te gaan zetten. En niet vanuit mijn hoofd, zoals ik heel lang gedaan heb, maar vanuit mijn Buikgevoel, met mijn hart. Doen waar ik echt gelukkig van word. En weet je, mijn gezin wordt hier ook gelukkig van. Ik doe ze niet te kort, ik zit lekker in mijn energie. Ik voel me goed, dus voelen zij zich er ook goed bij. Sterker nog, ik hou veel meer energie over voor mijn gezin dan voorheen. Geweldig toch!

Deelnemen aan mijn gratis 5 daagse e-cursus kan voor jou een mooi begin zijn om te gaan ondernemen vanuit je Buikgevoel. Deze cursus, In 5 dagen in verbinding met je buikgevoel, start op 15 mei en neemt je mee naar binnen. Naar jouw kern en daar ontvang je DE sleutel tot de verbinding met jezelf. Zin om mee te doen of wil je graag meer info? Klik hier om naar mijn site te gaan of stuur me een pb via Facebook en ik beantwoord met alle liefde al je vragen.

Gun jij het jezelf om jezelf op die eerste plaats te gaan zetten? Ga dan die heerlijke verbinding met jezelf aan en voel wat jij nodig hebt om je volgende stap te gaan zetten. Vraag je Buikgevoel wat je nodig hebt, wat goed voor je is. In deze kern liggen jouw antwoorden. Je hoeft er alleen maar naar te luisteren. Natuurlijk weet ik dat het niet altijd zo simpel is, want ons hoofd gaat regelmatig met ons op de loop en natuurlijk weet ik ook dat we onze gezonde verstand ook nodig hebben. Maar ik weet uit ervaring dat je zelf alle wijsheid in pacht hebt. Vertrouw daar op. Vindt je het lastig om die verbinding met jezelf te vinden? Weet dat mijn deur altijd voor je open staat voor meer informatie en een luisterend oor.

Voor nu wens ik je een hele mooie dag en geniet met volle teugen vanuit je Buikgevoel.

Liefs

Fanneke de Leeuw

www.fannekedeleeuw.com

- Op 15 mei start de gratis E-cursus weer. Wat een succes was het de eerste keer. Ik wil nog zoveel meer mensen bereiken. Zoveel mensen weer in contact brengen met hun Buikgevoel. Deze 5 daagse online cursus helpt jou weer te gaan leven vanuit je gevoel, leert je te vertrouwen op je intuïtie en helpt je blokkades te helen. Hoe geweldig is dat? Klik hier voor meer info en om je aan te melden. Door mijn ervaring en de feedback van de eerste reeks kan ik je nòg meer geven. Iets wat ik met alle liefde doe! Klik hier om je aan te melden.

Ervaringen van deelnemers:

Wat een mooie week was het met veel inspiratie en ook meer helderheid/duidelijkheid over wat is nou buikgevoel.... door de "in 5 dagen in verbinding met je buikgevoel"Ik ben er vast nog niet maar de eerste stappen zijn wel gezet. Dank je wel Fanneke de Leeuw

Ik vond het ook heel bijzonder, en elke stap brengt ons dichterbij toch?

- Met alle liefde nodig ik je uit om je gratis aan te melden bij de Ondernemen vanuit Buikgevoel Community. Voor nieuwe inspiratie en ervaringen uitwisselen met andere ondernemende mensen.


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven