Bloggen vanuit jouw buikgevoel? Keep it simple!


Heel vaak, als je bedenkt ik ga een blog schrijven, weet je ineens niet meer waar je het over wilt hebben. Je denkt niemand zit op mijn verhaal te wachten of wat heb ik eigenlijk te melden. Inspiratie ontbreekt en je wordt onzeker.

Als jij dan jezelf gunt om in een heerlijke relax stoel te gaan zitten en op deze ontspannen manier jouw blog naar je toe te laten komen?

Wat gebeurt er dan? Achterover leunend inspiratie te laten stromen en je te laten voeden vanuit je Buikgevoel? Onmogelijk of niets voor jouw? Laat me je meenemen in hoe ik mijn blogs relaxed en soms binnen 10 minuten schrijf.

Op het moment dat ik bedenk: Goh, het is tijd voor een nieuwe blog of soms heb ik al een onderwerp waarover ik het wil hebben, dan zoek ik een rustig moment op de dag. Soms ontstaat dat moment, soms moet ik het creëren voor mezelf. Maar zoek een geschikt moment voor jezelf, dat je niet gestoord wordt, dat je even de tijd hebt voor jezelf. Maak het je gemakkelijk, zet een muziekje op, wierookje aan (als je dat fijn vindt), kaarsjes aan. En adem een paar keer goed door naar je buik. Relax en laat je gedachten los, laat de druk los die jou verteld: En nu moet ik een blog gaan schrijven, maar ik weet niet hoe, ik weet niet waarover....enz. enz. Dit is meestal mijn ritueel, maar, soms werkt het juist beter om een lekkere wandeling te gaan maken, of juist door te gaan sporten. Al valt schrijven tijdens het hardlopen niet echt mee ;-) Maar heel vaak mag op zo'n moment wel al de inspiratie stromen. Zoek een moment dat jij die verbinding met jezelf mag voelen. Dat je uit je hoofd mag, naar je buik.

Het lijkt mij leuk, als je dit ook daadwerkelijk gaat doen en het resultaat van je blog hieronder in de reacties wilt plaatsen in de Ondernemen vanuit Buikgevoel community.

Naar welk onderwerp gaat je gevoel het eerste uit? Waarover zou jij met heel je hart, onwijs graag, willen schrijven? Welk onderwerp staat te trappelen om door jou beschreven te worden? Wat wil jij kwijt? Niet vanuit je hoofd bedenken, wat zegt je gevoel? Schrijf vervolgens dit onderwerp op.

Ga schrijven, niet typen, pak je inspiratieboekje en ga schrijven, zodat je voelt wat je schrijft. Voel hoe je in de flow komt, maak je niet druk over taalfouten of de juiste volgorde, voel maar wat je mag schrijven, laat het maar komen. Er ontstaat iets geweldigs vanuit jouw Buikgevoel.

Het mooie van een blog is ook dat niemand bepaalt hoe lang een blog moet zijn, niemand vertelt je dat het onderwerp niet interessant is. Over ieder onderwerp is al geschreven, maar door jouw draai eraan te geven is iedere blog uniek, net als jij uniek bent. Schrijf zoals je praat, moeilijk taalgebruik is nergens voor nodig. Schrijf gewoon zoals je bent. Wat past bij jou? Blijf dicht bij jezelf. Je hoeft niet te doen alsof, maar schrijf waar jij je goed bij voelt. Dan pas kun jij jouw boodschap overbrengen.

En dan, een tijdje later, kijk je naar de tekst die jij geschreven hebt. Vanuit je hart, helemaal vanuit jouw buikgevoel. Je leest terug en denkt: Wow, heb ik dat geschreven? Komt dat uit mij? Ja, dat geweldige verhaal heb jij geschreven. En wat mag jij trots zijn, dat jij dit hebt gemaakt. Vanuit je hart. Wauw!

Ik zou het geweldig vinden, als je jouw blog met ons wilt delen. Heel benieuwd naar jullie verhaal en naar hoe het je gelukt is, omdat vanuit je buikgevoel te schrijven.

Ik nodig je met alle liefde uit om lid te worden van de Ondernemen vanuit Buikgevoel Community en plaats je blog onder deze post.

Heel veel schrijfplezier en laat jezelf zien, zoals je bent.

Heel veel liefs en hopelijk mag ik jouw creatie lezen.

Fanneke de Leeuw

Ondernemen vanuit Buikgevoel

www.fannekedeleeuw.com

PS: Heb jij er nog moeite mee om in verbinding te komen met jezelf? Meld je dan nu aan voor de gratis e-cursus In 5 dagen in verbinding met je buikgevoel. Klik hier voor meer info en om je aan te melden. Ik nodig je van harte uit om mee te doen.

Ervaringen van deelnemers:

Wat een mooie week was het met veel inspiratie en ook meer helderheid/duidelijkheid over wat is nou buikgevoel.... door de "in 5 dagen in verbinding met je buikgevoel"Ik ben er vast nog niet maar de eerste stappen zijn wel gezet. Dank je wel Fanneke de Leeuw

Ik vond het ook heel bijzonder, en elke stap brengt ons dichterbij toch?

PPS: Wordt nu gratis lid van de Ondernemen vanuit Buikgevoel Community en ontvang dagelijks nieuwe inspiratie en tools. Deze maand als thema: Buikgevoel toepassen in je onderneming.

PPPS: Gratis tools en aanbod op www.fannekedeleeuw.com


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven