Bloggen met humor


Ik merk dat mijn blogs over het algemeen erg serieus zijn en dat zijn de onderwerpen natuurlijk ook wel, maar er mag toch wel een sausje humor overheen. Graag zou ik hiervan wat meer toevoegen aan mijn blogs en video's. Dus besloot ik wat te gaan experimenteren, door mezelf enorm op de hak te nemen:

Op 1e kerstdag, hoe groot mag een wonder zijn, werd bij ons een nestje van maar liefst 7 geweldige Border Collie pups geboren. Een van deze pups mocht bij ons blijven wonen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik was alleen een tikkeltje vergeten hoeveel werk een pup eigenlijk is. En aangezien ik soms erg heet gebakerd kan zijn, is dat de afgelopen maanden niet echt een ideale combi gebleken. Ik ben een constant alerte, op de toppen van mijn adrenaline functionerende, moeder geworden.

Zie je mij alweer gaan? Pup heeft voor de zoveelste keer haar behoefte binnen gedaan, terwijl ik echt nog maar net met haar naar buiten geweest ben. Mijn bloeddruk stijgt naar ongekende hoogte en met het stoom uit mijn oren pak ik maar weer de keukenrol en Dettol om de bewuste plek maar weer eens goed te ontsmetten. De adrenaline raast echt door mijn aderen en het is dat mijn gezond verstand (en natuurlijk de liefde voor dat onschuldige beestje) mij ervan weerhoudt te ontploffen. Maar op dit soort momenten zou ik haar het liefst even achter het behang plakken. Van binnen kokend, maar uiterlijk kalm doe ik haar riem weer aan en neem haar mee naar onze uitlaatplek en daar doet ze......................niks......................

Radeloos en oververmoeid sjok ik achter een kei blije, aan de lijn trekkende pup, weer naar binnen. Klaar (helemaal, totaal niet natuurlijk) voor weer een nieuwe ronde.

Om even rust voor mezelf en puppy te krijgen, mag ze even in de bench gaan slapen.

Lachend kijk ik naar mezelf. Hoe kun je je zo van je stuk laten brengen door zo'n klein mormeltje. De afgelopen 4 maanden waren een aan een schakeling van dit soort momenten. Moedeloos werd ik ervan.

Gelukkig gaat het nu langzaam ietsje beter met het zindelijk maken van onze nieuwe aanwinst. Het is een schatje en een grote knuffelkont, maar het èchte genieten begint voor mij pas als de keukenrol alleen maar gebruikt hoeft te worden om mondjes en handjes te poetsen en ik niet meer standaard elke week een nieuwe fles Dettol hoef te kopen.

Al is het niet altijd makkelijk, neem het leven niet tè serieus. Haal eruit wat erin zit en gooi er wat humor overheen. Het maakt het allemaal net even iets makkelijker.

Heel veel liefs

Fanneke de Leeuw

www.fannekedeleeuw.com

Ondernemen vanuit buikgevoel

PS: Heb jij er nog moeite mee om in verbinding te komen met jezelf? Meld je dan nu aan voor de gratis e-cursus In 5 dagen in verbinding met je buikgevoel. Klik hier voor meer info en om je aan te melden. Ik nodig je van harte uit om mee te doen.

Ervaringen van deelnemers:

Wat een mooie week was het met veel inspiratie en ook meer helderheid/duidelijkheid over wat is nou buikgevoel.... door de "in 5 dagen in verbinding met je buikgevoel"Ik ben er vast nog niet maar de eerste stappen zijn wel gezet. Dank je wel Fanneke de Leeuw

Ik vond het ook heel bijzonder, en elke stap brengt ons dichterbij toch?

PPS: Wordt nu gratis lid van de Ondernemen vanuit Buikgevoel Community en ontvang dagelijks nieuwe inspiratie en tools. Deze maand als thema: Buikgevoel toepassen in je onderneming.

PPPS: Gratis tools en aanbod op www.fannekedeleeuw.com


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven