In verwachting.........


Ik kon het niet laten om deze titel te gebruiken, want deze blog heeft niks te maken met zwanger zijn, maar alles met verwachtingen. Waar denk jij aan als je deze kikker ziet? Ik zag meteen die kikker uit het sprookje voor me, die door de kus van de prinses, een prins werd. Verwachtingen, verwachtingen, verwachtingen. Verwachtingen van onszelf èn van anderen.

Waarom plagen we onszelf toch zo met al die verwachtingen? Hoeveel mooier en relaxter zou ons leven zijn, als we wat minder verwachtingen hadden? Wanneer werd jij voor het laatst geconfronteerd met iets dat je niet verwacht had? Of dat je teleurgesteld was, omdat iets niet aan je verwachtingen voldeed? In vriendschappen? In je relatie?

Ik heb inmiddels een heleboel verwachtingen los gelaten. En nee, dat valt niet altijd mee, maar het werkt voor mij enorm bevrijdend! En het maakt mijn leven echt een heel stuk makkelijker.

Soms maken mensen het elkaar zo ontzettend moeilijk met al hun verwachtingen. Ik word er soms ook enorm onzeker van als ik bedenk wat anderen van mij verwachten. Dan ga ik denken: doe ik het wel goed? Wat willen ze dat ik doe? Wat verwachten ze van mij? Ik ben er klaar mee. Nou ja, meestal dan ;-) Ik probeer echt meer en meer bij mezelf te blijven. Doen waar ik gelukkig van word. Naar mijn gevoel te luisteren. En als ik denk dat men iets van mij verwacht, maar het voelt voor mij niet goed. Dan doe ik lekker wat ik zelf wil, wat wèl goed voelt voor mij.

En weet je, ik ben een stuk minder moe. Ik voel me echt zoveel vrijer en durf steeds meer en meer te gaan staan voor mezelf. Ik heb me nooit heel veel aan getrokken van wat anderen van mij vinden of denken, maar dat wordt nog steeds minder en minder. Hoe gaaf is dat? Hoe gaaf is het om dat voor jezelf te mogen doen? Ik zou het iedereen gunnen om meer en meer voor jezelf te kiezen. Meer en meer te gaan doen waar jij echt gelukkig van wordt. Zonder altijd maar weer op te komen draven als anderen dat van je verwachten. Om het werk te blijven doen dat je al jaren doet, omdat je niet durft te switchen, omdat je bang bent voor wat anderen daarvan denken. Nee, kom op! Dat wil je toch niet meer? Jij bent het waard om voor jezelf te kiezen.

Voel die innerlijke kracht! Voel maar wat deze energie met je doet. Kies voor jezelf krachtige mensen!

Geniet nog van deze prachtige dag! Hoe zou jouw dag eruit zien vandaag, als je naar je eigen gevoel zou luisteren? Doe het!

Heel veel liefs

Fanneke de Leeuw

Ondernemen vanuit Buikgevoel.

www.fannekedeleeuw.com

PS: Wordt gratis lid van de Ondernemen vanuit Buikgevoel Community. Morgen is de lancering van de allernieuwste training, benieuwd? Meldt je aan als je het niet wilt missen.

PPS: Op mijn site staan ook een aantal gratis producten: www.fannekedeleeuw.com. Voel je vrij om eens een kijkje te nemen.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven