Ondernemende mama.......en dan?


Ja, daar zit ik dan. Heerlijk buiten in de tuin, te genieten van mijn kleine mannetje in de voorjaarszon. Lang heb ik hiermee geworsteld, omdat ik maar aan 1 ding dacht: "ik moet werken, ik wil werken, ik wil creëren, ik wil vooruit. Maar ja, ik ben degene die zo graag haar bedrijf om haar gezin heen bouwt. Die haar mond ervan vol heeft dat dat ook kan. Ik kan je verzekeren dat ik hier ook enorm mee geworsteld heb en soms nog. Maar ik ben ook trots dat ik inmiddels de rust in mezelf gevonden heb, dat ik nu wel lekker buiten kan gaan zitten en kan genieten van mooie dingen èn tegelijk met pen en papier lekker aan de slag kan als de inspiratie komt. Los laten is ook hier voor mij het toverwoord.

Toen ik eind 2016 de keuze maakte om helemaal te gaan voor mijn eigen bedrijf, wist ik ook dat ik mijn bedrijf wilde combineren met mijn gezin. Hoe ik dat ging doen, dat wist ik niet meteen, maar wel dat mijn gezin niet de dupe mocht worden van mijn ondernemersdrang. Inmiddels heeft dat meer en meer vorm gekregen, maar soms is de balans ook hier enorm zoek hoor.

Op dit moment gaat het goed, maar toen ik net koers gezet had op mijn eigen onderneming sloeg ik door. Iedere minuut waarvan ik maar dacht dat ik 'even' kon werken greep ik aan. Wat resulteerde in een gestreste moeder en een partner die het met lede ogen aankeek, omdat hij inmiddels weet dat er iets over zeggen weinig zin heeft. Ik mocht het zelf ondervinden en er achter komen dat wat ik aan het doen was, totaal niet goed was voor mij en voor ons gezin. Mijn coach was degene die uiteindelijk aan mij vroeg: "wie ging er ook alweer zijn bedrijf om zijn gezin heen bouwen?" Waarop allerlei toeters en bellen in mij af gingen en ik weer met allebei mijn benen op de grond stond.

Ik ben opgegroeid met het ouderwetse idee, dat je als ondernemer ALTIJD bereikbaar moet zijn. Dat ondernemen HARD werken is en dat je MOET presteren. Hoewel deze overtuigingen heel diep in mij geworteld zitten, kan ik er steeds beter mee om gaan en lukt het mij steeds beter een balans te vinden en te houden tussen mijn bedrijf en mijn gezin.

En hoe ik dat doe? Luisteren naar mezelf! Met 2 voeten op de grond blijven staan en invoelen wat ik nodig heb. Ik sleep mijn notitieboek overal mee naar toe. Zit ik buiten om op de jongste te letten als hij lekker aan het spelen is? Dan zit ik daar te schrijven of mails te beantwoorden. Wil hij samen spelen, dan spelen we samen. Heb ik even geen zin om Facebook te checken, dan doe ik het niet. Roept het huishouden heel hard (dat moet hard roepen wil ik luisteren hoor haha), dan ga ik daarmee aan de slag. En zo wisselen deze momenten zich af. Heerlijk om op deze manier te mogen genieten van de kinderen èn tegelijk een prachtig, bloeiend bedrijf op te zetten. Op mijn voorwaarden en in mijn tijd.

Ik zou het erg leuk vinden als jullie je verhaal met mij zouden willen delen. Ik ben heel benieuwd hoe jullie de combi maken en of je ergens tegenaan loopt?

Succes met het bouwen van je onderneming om je gezin heen. Weet dat voor veel mama's een dingetje is. Laten we samen delen, zodat we mogen leren van elkaar.

Liefs

Fanneke de Leeuw

Ondernemen vanuit Buikgevoel

www.fannekedeleeuw.com

PS: Op 8 september vindt het Ondernemers event plaats in de Souverein in Lommel. Met als thema: Mindful ondernemen en leidinggeven. Ik mag maar liefst 2 workshops geven op dit super gave event van Mexplore. Gebruik de code 89170VB20 om een extra bonus van mij te ontvangen. Klik hier voor meer info.

PPS: Wordt nu gratis lid van de Ondernemen vanuit Buikgevoel Community. Dè groep om meer in verbinding te komen met jezelf en je intuïtie.


13 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven