That's life


Mijn leven is èèn grote ontdekkingsreis. Leren, voelen en ervaren wat het leven is, wie ik ben en waar ik voor sta. That’s life.

En dat is het, dit is leven. Dit is voelen wie je bent en waar je voor wilt gaan staan. Inderdaad, waarvoor je wilt gaan staan, want ik ben nog altijd op reis. De eeuwig durende reis van het leven. Is het een beproeving dat ik nog altijd aan het ontwikkelen en aan het groeien ben? Soms mezelf afvragend wanneer het een keer ophoudt? Of dat het ooit een keer ophoudt? Ja, het houdt inderdaad wel een keer op, maar niet tijdens het leven. Dat is mijn overtuiging. Dat is hoe ik in het leven sta.

Voor mij is het leven een grote ontdekkingstocht. Ik wil voelen, ondervinden, leren en ervaren wie ik ben, wat ik ben en waar ik voor sta. Misschien denken anderen soms: heb je haar weer, wat heeft ze nu weer? Of: Waar heeft ze het over? Misschien zelfs: die weet ook niet wat ze wil. En ja, dat laatste klopt ook wel. Hoewel het voor mij vaak allemaal heel duidelijk en logisch is, is het dat voor anderen niet. En ik begrijp dat. Ik vind alles interessant en heel veel wil ik leren en onderzoeken. Heel veel past bij mij, maar even zoveel ook niet. En met elke stap die ik zet kom ik dichterbij mijn ding. En wat dat ding dan precies is? Ik zie het staan in de verte, ik zie de contouren, maar ik heb het nog niet helemaal scherp op mijn vizier.

Mensen in verbinding brengen met zichzelf.

Verbinding maken met je buikgevoel, dat is wat ik wil bereiken bij mijn klanten. Verbinding maken met jezelf en leren luisteren en vertrouwen naar en op jezelf. Als je verbinding hebt en je weet dat de antwoorden in jezelf liggen, is het ook niet meer zo’n grote uitdaging om meer balans in je leven te vinden.

Wat is balans? Er is maar èèn persoon die kan bepalen of er balans is in je leven en dat ben je zelf. Balans ziet er voor iedereen anders uit en voelt ook anders voor iedereen. Wat voel je dan als je uit balans bent? Als ik uit balans ben, schiet ik meteen in mijn hoofd. Mijn verbinding met mijn buikgevoel is even weg en ik ga denken. Daarna maakt zich een onrust van mij meester die ervoor zorgt dat ik alle controle in eigen handen wil houden. Koortsachtig ben ik dan bezig om alles te plannen en alles ook zelf uit te voeren, want niemand anders kan dat op dat moment zoals ik het kan. De grootste onzin die je maar kunt bedenken natuurlijk, maar het is een patroon dat zich steeds weer herhaalt en waar ik me gelukkig bewust van geworden ben. Op het moment dat ik merk dat het weer gebeurt kan ik mezelf terug roepen en terug in verbinding gaan met mezelf. Oefening baart echt kunst en bewustwording is de start van alle veranderingen.

Dat is wat ik wil, dat is op dit moment mijn ding. Dat ding krijgt steeds meer vorm en de contouren worden steeds duidelijker. Elke dag een stukje dichterbij. Elke nieuwe dag is een dag vol nieuwe ontwikkelingen en inzichten.

En als andere mensen dan denken: Die weet ook niet wat ze wil. Prima. Ik ben nou eenmaal niet de persoon die tevreden is als ze alleen maar tevreden is. Nee, ik wil het leven ten volste leven, mijn passie achterna en dingen doen waar ik ècht in en in gelukkig van word.

Ik ben op reis…………..het gaat om mijn reis………………..niet om de bestemming.

Heel veel liefs

Fanneke de Leeuw

www.fannekedeleeuw.com

blogsbyfanneke.wordpress.com

PS: Wordt gratis lid van de Je leven in balans community en ontvang dagelijks inspiratie. Ook ontvang je nu dagelijks minilessen om meer balans in je leven te kunnen ervaren. Meld je aan en blijf op de hoogte van mijn reis.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven