Aan het einde is altijd een nieuw begin.


Het afgelopen half jaar heb ik jullie overgoten met buikgevoel. Alles heb ik er aan gedaan om van mijn bedrijf een succes te maken. Al 3 jaar was ik aan het knokken om van mijn praktijk een bloeiend bedrijf te maken. Het wilde maar niet lukken. Ook het afgelopen half jaar heeft mij niet gebracht waar ik van droomde, maar wel een heleboel andere dingen. Dingen waar ik zo mogelijk nòg gelukkiger van word.

Ik heb heel hard aan mezelf gewerkt, veel blokkades geheeld, mezelf zichtbaar gemaakt, creativiteit mocht weer stromen en ik heb weer mogen voelen hoe sterk ik eigenlijk ben. Tegelijk was ik heel veel signalen aan het negeren. Mijn lichaam gaf aan dat ik niet goed voor mezelf zorgde, het universum dat boodschappen af gaf, maar die ik verkeerd interpreteerde en de allerbelangrijkste: de klanten bleven weg.

Toen mijn vader plotseling werd opgenomen in het ziekenhuis werd ik even stil gezet. En kwam ik in een hele andere rollercoaster terecht. Die van dochter, die van werknemer, angst en onmacht. Al mijn aandacht ging naar mijn vader.

Intussen werd mij steeds meer en meer duidelijk dat coachen niet mijn pad is. Mensen terug brengen met hun buikgevoel is het mooiste wat er is, het is een prachtig pad om te mogen bewandelen, maar niet mijn pad.

Ik had mezelf enorm veel druk op mijn schouders gelegd. Ik wilde slagen, het moest nu eindelijk eens een succes gaan worden. Voor mij werkt druk absoluut averechts. Eigenlijk weet ik dat heel goed, maar het ambitieuze meisje nam het van mij over.

De hele zomer heb ik de tijd genomen om uit te vinden wie ik ben en wat ik nou wil. Stil zitten is nou eenmaal niet mijn ding ;-)

Een aantal weken geleden kwam een oude droom boven drijven. Toen ik stopte met het bedrijf van mijn vader wilde ik nagelstyliste worden. Iedereen raadde mij dat af. Er was niks in te verdienen en er waren er al zoveel. Toen heb ik het niet gedaan. Nu, bijna 15 jaar later, begint het toch weer te kriebelen. De creativiteit, het contact met de mensen, zoveel scheelt het eigenlijk niet met coachen.

Hoe mooi is het dat mijn eigen nagelstyliste mij op gaat leiden. Degene waar ik het het allerliefst van zou willen leren geeft mij de kans om te proeven van het vak. Te gaan kijken of ik het echt zo leuk vind als ik denk dat het is. Na zoveel jaar stoeien ben ik wel voorzichtig geworden, het naïeve is er wel af inmiddels. En ook de angst dat dit misschien ook weer niet gaat lukken en de klanten ook nu niet gaan komen, die is er zeker wel. Maar ik heb ontzettend veel zin om te beginnen en ik ben gek op nieuwe uitdagingen.

Dus als je tijd en zin hebt om model te zijn tijdens mijn opleiding (ook nagelbijters) en het prima vindt om er in het begin een hele zaterdag voor te gaan zitten, maar dan wel met mooie french nageltjes naar huis te gaan. Laat het me maar weten.

Lieve coach Gonneke zei vanmorgen: het is al stage lopen in je eigen leven. En dat haalt alle druk van de ketel.

Ik hou jullie op de hoogte.

Heel veel liefs

Fanneke


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven