Verf hecht toch ook niet op rot hout?


Bron: foto van Tracy Anne Shelverton

Heel vaak krijg ik klanten in mijn salon die bang zijn dat ik hun eigen nagels te dun ga vijlen, voordat ik product ga plaatsen. Heel vaak hebben deze klanten elders zoiets meegemaakt, helaas. Toen ik mijn opleiding volgde heb ik ook geleerd om de nagels op te ruwen, dit is echter iets heel anders dan te dun vijlen. Nu ik ruim 1,5 jaar verder ben en inmiddels de cursus Anatomie en Pathologie van de natuurlijke nagel heb gevolgd is mijn werkwijze dusdanig veranderd dat zelfs opruwen van de nagelplaat niet meer nodig is.

Tijdens de cursus A&P van Gorge Nails (www.gorge.nl) zijn mijn ogen open gegaan en heb ik vaak met verbazing en afgrijzen de foto's en verhalen gehoord en gezien. Er wordt meestal gedacht: het zijn maar nagels, de beschadiging groeit wel weer uit. Maar als de basis (je eigen nagel) niet goed is, hoe moet dan een kunstproduct hechten op de nagelplaat? En dan praat ik nog niet eens over de gevaren van infecties en blijvende schade aan de nagelplaat en/of matrix. Je gaat toch ook niet schilderen over een kozijn dat rot is? Dat moet eerst gerepareerd worden, want de verf hecht dan toch niet. Dat is met een nagel precies hetzelfde.

Mijn interesse werd gewekt toen ik vorig jaar november een cursus IBX ging doen. Een product wat je nagel van binnenuit hersteld en verbeterd. Het werkt echt fantastisch, ik heb al heel wat klanten gelukkig mogen maken. Maar wat zijn er toch veel mensen die een afwijkende nagel hebben in de vorm van een traumanagel o.i.d. En wat is het mooi om daar iets mee te mogen en kunnen doen. Maar om daar aan te beginnen, wilde ik meer achtergrond informatie hebben over verschillende nagelziekten e.d. Vandaar de cursus A&P.

De natuurlijke nagel is zoiets moois, maar oh zo kwetsbaar. Ik wil daar zuinig op zijn door de nagel niet op te ruwen, door niet met een freesbitje over de eigen nagel te gaan, door gelpolish af te weken en niet af te frezen. En hygiënisch werken. Ik gebruik altijd handschoenen en een mondkapje. De tafel wordt na elke klant ontsmet met alcohol, mijn instrumenten gaan in de Barbicide en in de Ultrasoon reiniger. Iedere klant heeft zijn eigen vijlenbakje. Ik gebruik hygiënevijlen, die na elke klant wordt vervangen. Binnenkort ga ik een goede afzuiging kopen, want wat ik nu heb werkt niet voldoende. Kortom kennis en hygiëne staan bij mij hoog op mijn lijstje en zijn mijn visite kaartje. Daar sta ik voor! Naast een gezellig praatje en een bakkie koffie of thee natuurlijk. Want hoe serieus ik mijn vak ook neem, het moet wel leuk zijn om naar je nagelstyliste te gaan en je moet vooral geen pijn hoeven ervaren.

Zie ik je snel weer in de salon? Tot gauw!

Liefs

Fanneke de Leeuw

www.fannekedeleeuw.nl


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven