5 redenen waarom je meer tijd voor jezelf vrij zou moeten maken


Veel vrouwen hebben hier moeite mee, daarom heb ik een top 5 gemaakt met redenen waarom je het juist moet doen:


  1. Het is noodzakelijk. We horen allemaal om ons heen de verhalen van mensen in een burn-out of depressie. Denk niet dat dat jou niet kan overkomen. Ik heb het zelf meegemaakt, van het ene op het andere moment barstte ik op mijn werk in huilen uit. Ik kon niet meer, mijn lijf zei: stop, tot hier en niet verder. Jarenlange verwaarlozing, uitputting en niet luisteren naar mijn lichaam, zorgden ervoor dat ik een paar jaar nodig heb gehad om helemaal te zijn wie ik wil zijn. Met regelmatig meer aandacht voor mezelf was ik waarschijnlijk nooit in deze situatie terecht gekomen.

  2. Als je lief bent voor jezelf, kun je ook liever zijn voor de mensen om je heen. Als je van jezelf houdt, gun je jezelf deze tijd. Denk niet dat eerst de was nog gedaan moet worden of de aanrecht staat nog vol. Pak even een half uur dat boek. Ga lekker naar de kapper of nagelstylist. Je zult zien dat deze momenten wonderen doen voor je eigenwaarde en vervolgens ook voor je gezin.

  3. Je hoeft geen kapitalen uit te geven aan schoonheidsbehandelingen of dagjes naar de sauna, hoewel dat natuurlijk wel het ultieme genieten is, maar het hoeft niet. Wat vindt je belangrijk, waar geniet jij van? Neem een bad, verzorg jezelf, doe je haar alsof je op stap gaat en doe je make-up. Je partner zal verrast zijn als hij/zij thuis komt. Jij voelt je mooi, ontspannen en vrouwelijk. Een boost voor je relatie dus. Als jij jezelf ziet, ziet jouw partner je ook.

  4. Een moment voor jezelf, zorgt dat je weer even naar je gevoel kunt luisteren. Zolang je niet van de sneltrein van het leven stapt, mag en kan jouw gevoel er niet zijn. Voelen kan eng zijn, maar je kunt het ook oefenen, stap voor stap. Voel maar, laat het toe. Voel wat jij nodig hebt om weer stappen te kunnen zetten in het leven. Uit je hoofd in je gevoel.

  5. Je kunt wel 100 redenen bedenken om het niet te doen. Uitstelgedrag, je maakt jezelf wijs dat jij het niet nodig hebt. Het is een overtuiging van onze generatie vrouwen dat wij altijd sterk moeten zijn, dat wij alles kunnen. Een vrouw die sterk wil zijn, zal ook rust nodig hebben. Energie op doen om er weer tegenaan te kunnen. Tanken om weer mee te kunnen op de sneltrein van het leven. Rust nemen, tijd voor jezelf nemen is geen zwakte, het is een enorme kracht. Want door tijd te nemen jezelf weer op om die krachtige vrouw en moeder te blijven die je zo graag wilt zijn.

Ik maakte een IGTV over tijd nemen voor jezelf en hoe ik zover gekomen ben. https://www.instagram.com/tv/CHXEU0dqfRr/?igshid=eoa1lphfr9v


Heb je behoefte om eens lekker je hart te luchten of wil je meer weten over hoe je dit aanpakt? Neem gerust contact met mij op. Ik vind het echt leuk om jou verder op weg te helpen.

Fanneke de Leeuw

De natuurlijke nagelspecialist en blogger.

www.fannekedeleeuw.com

www.instagram.com/fannekedeleeuw

06-52 461 8459 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven