5 tips om te stoppen met nagelbijten.


Probeer jij al jaren te stoppen met nagelbijten? Heb je alles al geprobeerd? Met onderstaande tips benader ik het stoppen met nagelbijten anders dan de meeste mensen doen. Nagelbijten heeft altijd een oorzaak. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van de tips neem dan vrijblijvend contact met mij op.

1.

Vraag jezelf af wanneer je vooral bijt. Bijvoorbeeld alleen als je 's avonds voor de tv zit of juist als stress hebt? Wordt jezelf bewust van welke situatie of emotie ervoor zorgt dat je bijt


2.

Wat levert het bijten je op? Ervaar je ontspanning of is de pijn een soort van troostend? Ga uit je hoofd en voel wat het bijten met je doet. Lukt het niet makkelijk om uit je hoofd te komen, adem dan een paar keer diep in door je neus en uit door je mond met je handen op je buik. Dan lukt het wel. Probeer het maar eens.


3.

Als je weet wanneer en misschien zelfs waarom je bijt, dan ben je al halverwege, zeg ik altijd. Het stuk bewustwording zorgt ervoor dat jij de momenten herkent en bewust de keuze kunt maken om niet meer te bijten. Bewustwording is de sleutel tot succes als je wilt stoppen met nagelbijten.


4.

Zorg dat je altijd een hoogwaardige, plantaardige olie bij je hebt. Vervang het bijten door smeren met olie. Ten eerste omdat je nagels en soms ook de nagelriemen nogal wat te verduren hebben gehad. Deze mogen goed verzorgd worden. Ten tweede omdat, als er dan toch een onbewust moment is dat je je vingers in je mond stopt, je de olie proeft en je alsnog bewust wordt van je gedrag.


5.

Ben lief voor jezelf. Het stoppen met bijten heeft tijd nodig. Geef jezelf de tijd, aandacht en liefde. Lukt het even niet, pak dan gewoon weer je flesje olie, verzorg je nagels en handen met zorg en aandacht en doe gewoon een nieuwe poging. Geef niet op.


Heel veel succes!


Wil jij meer ondersteuning, verzorging en coaching om te stoppen met nagelbijten? Ik bied een niet-nagelbijt arrangement aan. Klik hier voor meet informatie en om eventueel direct een afspraak te maken. https://www.fannekedeleeuw.com/nietnagelbijten

Fanneke de Leeuw

De natuurlijke nagelspecialist en blogger

www.fannekedeleeuw.com

www.instagram.com/fannekedeleeuw

Tel/whatsapp 06-52 461 845

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven