Gek word ik soms van die stem in mijn hoofd.....


Laat ik even beginnen met het feit dat als ik rijk had willen worden, ik toch echt een ander vak had moeten kiezen. Dat weet ik......maar je werk leuk vinden is voor mij toch echt veel belangrijker. Daar krijg ik energie van in plaats van dat het mij energie kost.


Maar.....en daar komt het. Op dit moment (al doe ik graag alsof het wel zo is) heb ik nou niet echt een overvolle agenda met afspraken. Helaas. Hoe graag ik dat ook zou willen, het is (nog) niet zo.


Eigenlijk niet zo erg met een groepsaccommodatie, een man met een eigen bedrijf en een druk gezin, zegt mijn hoofd. Want nu kan ik er altijd zijn voor de kinderen. Ik doe de administratie voor onze bedrijven en run een druk huishouden. Ik verveel me niet. Maar, en jullie voelen hem al aankomen, er is een maar.


Mijn gevoel wil hierin niet mee. Ik ben opgegroeid met de overtuiging nooit afhankelijk te zijn van een man, zelfstandig zijn, zodat je altijd jezelf kunt bedruipen als er iets gebeurt. Tot 11 jaar geleden was dat ook zo. In eerste instantie zou ik het weg- en waterbouwbedrijf van mijn vader overnemen met mijn broer. Dit hebben we ook geprobeerd, maar helaas liep dat stuk door allerlei omstandigheden. Die ik best wil vertellen, maar dat is zo'n lang verhaal, dat zal ik jullie besparen.


11 jaar geleden werkte ik 32 uur in loondienst en was inmiddels gescheiden. Ik woonde tijdelijk, met de kids, in een huurappartement na de scheiding. Toen ontmoette ik Wils.......dat veranderde alles. Wils woonde aan de andere kant van Brabant en na een jaar op en neer rijden, verhuisde ik met de kinderen naar Venhorst. Ik zat toen middenin een burn-out en daarnaast was mijn werk in West-Brabant niet te combineren met wonen in Oost-Brabant, waar ook de kinderen naar school gingen. Ik nam ontslag.


De eerste tijd was ik druk met mezelf, om te wennen, om op te krabbelen en er zijn voor de kinderen. Ineens kon ik moeder zijn, wist ik wanneer ze moesten gymen en wanneer de bieb boeken weer mee naar school moesten. Dat wist ik nooit, want ik moest werken. Ik genoot met volle teugen. Hielp op school waar ik kon en zag de kinderen opgroeien en realiseerde me wat ik gemist had.


Maar na een tijdje begon het toch te kriebelen, ik was afhankelijk geworden van Wils zijn inkomen. Dat zat niet lekker, voor mijn gevoel moest ik toestemming vragen als ik nieuwe kleren wilde kopen, als ik een keer iets aparts wilde doen. Boodschappen doen voelde al raar met andersmans pinpas. Wils heeft hier overigens nooit moeilijk over gedaan hoor. We hebben gewoon een traditionele verdeling hier in huis. Maar dat is juist wat ik nooit wilde......


Natuurlijk heb ik op een bepaalde manier ook rust gevonden in hoe het nu is en ben ik ook dankbaar dat het kan. Maar toch, van tijd tot tijd komt die stem weer in mij. Is het mijn hoofd, is het mijn gevoel? Een combinatie van beiden en soms de een en soms de ander.


Ik volgde in de afgelopen jaren een coaching opleiding, want dan kon ik vanuit mijn praktijk aan huis mensen helpen. Dat wilde maar niet gaan lopen, helaas. Je kunt er van allerlei redenen voor bedenken waarom niet, maar ik was klaar met trekken aan een dood paard en wilde onderhand echt eens zelf mijn geld gaan verdienen.


Een opleiding voor nagelstyliste ging het worden, dat wilde ik jaren geleden al, maar toen was het niet het juiste moment. Nu wel. Dus hup, zo gezegd zo gedaan. Dat is alweer bijna 3 jaar geleden.


Ik nagel met veel plezier en geniet van het zelf in kunnen delen van mijn agenda, het is ideaal te combineren met de kinderen. Ik hou ervan om te blijven leren, dus dat doe ik dan ook met volle overgave.


Dan vraag je je natuurlijk af wat dan het probleem is....het is eigenlijk heel simpel. Ik heb nog steeds te weinig klanten naar mijn zin. Ik ben erg blij met mijn vaste klanten hoor, zeker wel. Maar een eigen inkomen zit er gewoon nog niet in. Wil ik teveel? Te snel? Niet gauw genoeg tevreden? Misschien wel, maar nog steeds duikt af en toe dat stemmetje op in mijn hoofd......ik wil mijn eigen inkomen verdienen. Ik wil onafhankelijk zijn. Er is niemand die mij verteld dat dat moet, dat zit in mij. Hoe hard ik ook aan mezelf gewerkt heb de afgelopen jaren en hoe snel ik meestal kan schakelen tussen een probleem ervaren en het oplossen. Dit krijg ik voor mezelf niet opgelost.


Dus ga ik aan het nadenken, kan ik er dan nog iets naast gaan doen om extra inkomen te creëren? Wil ik er nog iets naast gaan doen? Wat vind ik leuk? Wat past bij mij en bij ons gezin?Want dat is mij wel duidelijk, ons gezin komt ten allen tijde op nummer 1. Ik word niet meer de moeder die werkt en veel te veel van de kinderen mist. En daarmee veroordeel ik niemand, ik hou het bij mezelf, bij mijn eigen gevoel.


Maar goed, dit is weer zo'n fase. Dilemma.....nou ja, dilemma......


Ik heb afgelopen week een Insta training gevolgd, daar gaat veel tijd in zitten. Of het echt mijn ding is om zoveel tijd te besteden aan social media, dat vraag ik me af. Maar ik zie wel al resultaat. Dus heb ik mezelf voorgenomen dat ik nog zo doorga tot het einde van het jaar. Hopende dat ik resultaat ga zien in het aantal klanten dat mij weet te vinden. Zo niet, ja, dan zal de volgende fase wel weer (opnieuw) komen.


En als ik dit zo schrijf dan moet ik eigenlijk lachen om mezelf. Wat een mens ben ik ook......maar je zult maar je hele jeugd hebben meegekregen, dat je pas succesvol en goed genoeg bent als je veel geld verdient..........En voor mij komt daar nog eens bij, als je je eigen geld verdient.


En dan voel ik dat er nog een veel gevoeligere snaar geraakt wordt waar ik mee aan de slag mag.


Dankjewel dat ik mijn onzekerheid en verhaal bij je kwijt mocht. En nee, mocht je een ideaal programma voor mij hebben, waar ik zeker weten rijk van ga worden. Dan hoef je me geen pb te sturen.


Liefs

Fanneke133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven