Heb jij al een succes mindset?


Hey lieve dames,

Waar ik de laatste tijd dus steeds meer achter kom is dat alles draait om de juiste mindset. Van het koken van een maaltijd tot het runnen van je nagelsalon.

Het zit hem echt tot in de kleinste details.

Ik hou van koken, niet elke dag, maar als ik er de tijd voor kan nemen dan vind ik het echt leuk om van alles uit te proberen. Ons gezin is er soms minder blij mee, want het resultaat valt ook wel eens tegen, maar ik vind het leuk en het houdt me van de straat zullen we maar zeggen.

Maar, stel je nou eens voor dat ik een recept uit ga zoeken en mijn hoofd zit vol met gedachtes als: dat lukt me niet, ik kan dat toch niet, ik weet niet hoe dat moet, laat maar, het wordt toch niks. Uiteindelijk vind ik dan toch een recept waarvan ik denk, nou, dat lijkt me wel wat, maar ja, of het gaat lukken, nou dat betwijfel ik maar ik ga het toch maar proberen.

Ik maak een lijstje, zie er allerlei ingrediënten op staan waarvan ik nog nooit gehoord heb, bedenk al dat ze dat in de dorpssuper hier toch niet hebben, zucht een keer omdat ik dan helemaaaaal naar het nabijgelegen dorp moet (5min met de auto) en sleep mezelf naar de supermarkt ga de boodschappen halen. Zoek me suf naar alle ingrediënten, mopper nog een keer omdat ik bij god niet weet waar ik alles moet zoeken, het is kei druk in de winkel, ik erger me aan alles en iedereen die voor me loopt en middenin de gangpad blijft staan.

Ik rij naar huis en denk: pffffffffff, nou moet ik nog gaan koken. Het zal wel niks worden.

Dan kan het 2 kanten op gaan:

Of ik kom thuis gooi alles in de koelkast en zet de frietpan aan

Of ik kom thuis en sleep me naar het fornuis om vervolgens netjes volgens recept maar zonder vertrouwen en het nodige chagrijn te gaan koken. Het eten mislukt, kinderen mopperen omdat het echt niet lekker is en ik baal van mezelf, het gemopper van de kids en het eten, want waar doe ik het allemaal voor.

Je raadt het al, in beide gevallen wordt het helemaal niks.

Stel:

Ik ga vol energie een lekker recept uitzoeken, bedenk waar ik nou echt zin in heb die avond. Waar ik vaker het water van in mond voelde lopen bij alleen al de gedachte aan dat gerecht. Heerlijk, ik heb er al helemaal zin in!

Ik scroll door wat websites heen en kies een recept uit wat helemaal past bij mijn humeur van dat moment. Ik ben echt iemand die op humeur, emotie of hoe mijn pet staat eten kiest, dus ook nieuwe recepten.

Vol energie en enthousiasme maak ik mijn boodschappenlijst, sprint naar de supermarkt en kom met een tas vol lekkere dingen thuis, natuurlijk veel meer dan ik had bedacht, want ja, die reep chocolade en dat kaasje voor vanavond bij de borrel is natuurlijk ook heerlijk en kan ik echt niet laten liggen. Ik heb er onwijs veel zin in om tijd en aandacht te besteden aan het koken. Zo benieuwd hoe het eindresultaat gaat zijn, maar hey, er zitten alleen maar lekkere dingen in het gerecht, dus het zal zeker wel goed komen.

Ik zet een muziekje aan, schenk wat te drinken in voor mezelf en fluitend begin ik de groenten te snijden. Lees het recept nog een keer om te kijken wat ook alweer de volgorde was en zingend gooi ik de ingrediënten een voor een in de pan. Zet alvast de oven aan en de kinderen kijken mij aan alsof ik gek geworden ben, die moeder van ons, die spoort ook niet helemaal en samen lachen we om mijn gekke fratsen.

Na 2,5 uur is alles klaar. Kids hebben inmiddels honger, want ja, ik was eigenlijk net iets te laat begonnen en het koken duurde ook iets langer dan gedacht, maar dat mag de pret niet drukken. De tafel is gedekt en tadaaaa, het eindresultaat mag er zijn.

Binnen 15 minuten zijn de schalen leeg en de buikjes vol. Heerlijk! Wat kan ik daarvan genieten. Een fantastisch begin van een leuke avond. Ik ben kapot van de inspanning en de lange dag, maar het is het allemaal waard. We ploffen heerlijk in de bank, dankbaar voor alles wat er is.

Voelen jullie het verschil? Voelen jullie het verschil in energie dat de 2 verschillende voorbeelden uitstralen? En het zijn niet zomaar voorbeelden, jaren geleden was ik de persoon uit het eerste voorbeeld, de laatste jaren ben ik de persoon uit het 2e voorbeeld.

En dit werkt door in alles, alles is mindset. Als jij je 's morgens uit je bed sleurt, omdat er weer een zware dag aan komt, je hebt geen zin om eerst de kinderen de deur uit te werken, zodat zij naar school kunnen, maar je zou het liefst terug je bed in duiken, omdat je eigenlijk te moe bent om je ogen open te doen, dan kun je wel raden dat dat nou niet echt bevorderlijk is voor het aantrekken van klanten in je salon en het runnen van een succesvolle nagelstudio.

Hop, kom op, actie in die taxi en gaan met die banaan. Schop jezelf onder je mooie achterste en ga ervoor. Stap in die succesvolle, energieke jij.

Hoe je dat doet?

Op 5 juli gaat de gratis succes challenge van start. In 5 dagen een succes mindset voor een succesvolle salon.

5 dagen lang elke dag een live of video vol met tips en tricks, lekker praktisch op weg naar die succes mindset.

Ben jij erbij?

Stuur me dan even een mail of beantwoordt deze inspiratiemail en meld je aan voor de challenge. Even je naam, achternaam erbij zetten, dan weet ik wie je bent ;-)

Hoe gaaf zou het zijn als je met die challenge alles met meer energie en vol passie kunt doen?

Doe je mee? Meld je dan even aan via de mail: fanneke@fannekedeleeuw.com

Een heel fijn weekend!

Liefs

Fanneke de Leeuw

www.fannekedeleeuw.com

www.coachvoornagelstylistes.nl

Insta: coach_voor_nagelstylistes

Facebook: coach_voor_nagelstyistes

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven