Het doolhof van het leven


Zo voel ik mij de laatste weken. Wat een doolhof. Soms is ineens mijn pad duidelijk, denk ik, dan ineens ben ik weer de weg kwijt of lijkt het weer dood te lopen. Ik kan er gelukkig wel om lachen hoor. Neem het niet te zwaar allemaal.


Ik merk altijd dat er weer een grote ontwikkeling komt, als ik ineens iets anders wil met mijn haar. Net voor de zomer had ik toevallig ook net een afspraak staan bij de kapper, dus ik kom terug met paarse plukken in mijn haar. Diezelfde dag raadde iemand mij een app aan die op basis van o.a. je sterrenbeeld, heel gedetailleerd uitlegt in wat voor fase je zit en wat er op je pad komt. Jullie weten al dat ik best spiritueel ben ingesteld, dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt. De app gedownload en ik weet niet eens meer wat er precies stond, maar eigenlijk kon ik al direct afscheid nemen van mijn paarse haar. Haha, mijn onrust was meteen weg.


Maar goed, mezelf kennende was er nog wel meer werk aan de winkel en dat merk ik vooral de laatste weken erg goed. Mijn hoofd zit vol en ook weer niet. Ik zie alles heel helder en ik voel ook veel meer. Komt dat doordat ik mezelf niet meer verdoof met suikers? Het zou zomaar kunnen, het is wel erg bijzonder dat het allemaal bij elkaar uit komt.


Dus dat doolhof, ik dool rond. Volgde een insta training en ben weer filmpjes aan het opnemen, posts aan het plaatsen en er lekker druk mee. Ik merk het aan mijn blogs en aan de onderwerpen in mijn filmpjes. Want hoewel ik filmpjes opneem om mijn nagelstudio te promoten, merk ik dat ik weer de coaching kant op neig. Verwarrend! Verwarrend voor mij, maar natuurlijk ook naar mijn volgers. Want wat wil ze nou? Ik heb zelf altijd duidelijkheid nodig, maar die geef ik niet aan mijn volgers. En dan wil je je bedrijf opbouwen? Ja, duh!


Ja, dat doolhof dus, ik zit er middenin. En ineens dacht ik weer aan die app. Werd getriggerd door een melding waarin ik de eerste paar woorden kon lezen, klikte verder en las: je hoeft het niet te weten, laat het gebeuren, het wordt vanzelf duidelijk.


Dus daar zit ik dan......te wachten.......... haha, nee flauwe grap. Ik, die altijd hopte van de ene naar de andere verdiepingsles, cursus, workshop en coachtraject. Als ik weer een ingeving kreeg, dan hopte ik die achterna. Kreeg ik een tip van iemand dan vloog ik er meteen weer in, want dat hielp, toch? Zij wisten wat goed voor mij was of gaven mij in ieder geval inzichten in mezelf en wat ik moest doen. En ja, ik ben er echt heel veel wijzer van geworden. Ik heb er heel veel van geleerd en een hele tijd was het ook prima om dat los te laten, maar ik zit nu weer in zo'n fase waarin dit gevoel wordt getriggerd. De neiging om maar van alles aan te grijpen om te kunnen begrijpen waar ik nu in zit. Snappen jullie mij nog? Ik kan het mij haast niet voorstellen, want het is voor mezelf al bijna niet te snappen. Vermoeiend ook.


En nu....moet ik rustig blijven. Vertrouwen op het universum dat wàt ze voor mij in petto hebben, dat dat komt. Terwijl iedereen altijd roept, dat je actie moet ondernemen, dat je je innerlijke stemmen niet moet negeren, want die weten wat goed is voor je. Dat is wat ik altijd deed. Doen wat goed voelt en nu mag ik leren om even niks te doen, alleen maar te voelen.


Het voelen waar ik altijd over vertel tegen anderen, haalt mij nu in. Ik mag zelf weer gaan voelen, alleen maar voelen en ik moet niks. En door dit uit te spreken, valt er een last van mijn schouders en mag ik gewoon zijn. Vertrouwen en zijn.


Weet je, ik ben wel eens 'jaloers' op vrouwen die alles onder controle lijken te hebben, alles voor elkaar hebben. Die nooit in een doolhof hoeven lopen......of is dit alleen maar buitenkant? Och weet je, ik heb voor nu weer even genoeg aan mezelf.


Dankjewel dat ik mijn hersenspinsels met jou mag delen en je de moeite neemt om ze te lezen.


Tot de volgende

xxx
55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven