Leef je mooiste leven


Wat kan het leven toch lekker gecompliceerd zijn. Misschien beginnen jullie mijn gezever onderhand wel zat te worden. Maar och, weet je, uiteindelijk help ik mezelf hier het meeste mee. Want schrijven werkt voor mij verhelderend en helend. Dan denk je, schrijf het dan lekker in een dagboek ofzo, maar op de een of andere manier werkt het beter om het openbaar te gooien. Niet dat ik dat altijd makkelijk vind, want elke keer weer moet ik die drempel over en heb ik ook belemmerende gedachten als: misschien vinden ze het wel stom, wat moeten ze wel niet van mij denken. En toch, elke keer weer gooi ik mijn kwetsbare ik op internet. Dat werkt voor mij. In alles. Op het moment dat ik een blog publiceer heb ik het proces van verwerking al bijna helemaal doorlopen. Ik heb dan heel bewust gevoeld, terug gelezen, nog een keer gevoeld en alles wordt dan helderder en helderder.


Wat is nou mijn mooiste leven? Ik volg Michael Pilarczyk al een tijdje, dan wel, dan weer niet, maar las of beluisterde eigenlijk nooit echt iets. Tot ik afgelopen week toch getriggerd werd om er wel iets mee te gaan doen. Ik heb zijn luisterboek Master you Mindset gedownload en ik ben nog maar net begonnen met luisteren. Maar, hij vraagt op een gegeven moment. Wat is jouw mooiste leven? Wat zijn je dromen?

Ik besefte me, dat ik eigenlijk mijn mooiste leven aan het leven ben. En al dat geneuzel over mijn eigen geld verdienen, want ik ben financieel afhankelijk, is eigenlijk onzin. En ja, dit hebben mensen om mij heen mij al vaker verteld, maar ik luister toch niet, totdat ik het voel.


Ik heb alles wat mijn hartje begeerd, ik ben gelukkig, ik ben er voor de kinderen, we hebben een fantastisch gezin, we hebben het keigoed samen. En nee, ik verdien op dit moment niet veel. Maar ik heb wel alle vertrouwen, dat àls het nodig mocht zijn, dat ik mezelf kan redden. Zowel financieel als emotioneel. En dat vertrouwen is echt rotsvast, dat is er altijd al geweest. Ik ben niet bang om zonder geld op straat te komen staan, want ik weet dat ik het wel red.


Want wat ik me dus af ging vragen, naar aanleiding van die vragen, is word ik er gelukkiger van als ik er niet voor de kinderen kan zijn, als er iets is. Word ik er gelukkiger van als manlief en ik meer langs elkaar af gaan leven? Word ik per definitie gelukkiger als ik mijn eigen geld zou verdienen? Het antwoordt op al deze vragen is heel duidelijk Nee. Dat antwoord is er altijd al geweest, want het zou zo makkelijk zijn als ik een baan zou zoeken. Maar dat is iets wat ik niet wil. Ik wil thuis mijn werk kunnen doen op de tijden dat het mij uit komt. Ik heb ook altijd geroepen: ik bouw mijn bedrijf om het gezin heen.


Ik veroordeel niemand die andere keuze's maakt hè, dit is mijn gevoel, mijn leven, ons leven.


Natuurlijk heb ik dromen, maar waar deze mij heen gaan leiden, daar heb ik op dit moment geen antwoord op. Dat wil ik wel graag onderzoeken. Maar ze hoeven niet gisteren gerealiseerd te zijn. Wat niet wil zeggen dat ik er niks mee ga doen, maar deze keer mag ik leren geduldig te zijn. Dat dingen komen zoals ze komen, dat er een pad voor mij is, maar dat dat pad nog niet helemaal duidelijk is. Dat dat pad wel duidelijk wordt, als ik gewoon eens even rustig blijf en voel wat ik nou echt wil.


Wil ik dan ineens geen klanten meer erbij in de salon? Jawel, zeker wel. Mijn agenda is nog steeds niet vol, dus graag zelfs. Ik sta open voor alles wat op mijn pad komt. Laat de klanten maar komen, want ik wil heel graag dat iedereen mooie verzorgde nagels kan hebben. En gesprekken zijn bij mij nooit saai. haha.


En zo gaat de cirkel van het leven weer verder en verder en verder. Tot het moment weer komt dit hele proces van voor af aan begint. Hoewel, niet meer van voor af aan, want elke keer als zo'n fase komt heb ik weer wat geleerd over mezelf.


Mocht jij ergens tegenaan lopen en zin hebben om een keer een kop koffie of thee te komen drinken? Je bent altijd welkom.


Tot de volgende!


Liefs

Fanneke

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven