Toen was het weer stil in huis......


Normaal gesproken verlang ik tijdens schoolvakanties altijd naar het normale ritme en normale regelmaat.Hoe druk en hectisch dat soms ook kan zijn, want laten we wel wezen, soms ben je alleen maar een veredelde taxi.

Maaaaar, ik ben geen moeder die ervan houdt om iedereen de hele dag te verzorgen, om iedereen te voorzien van eten en drinken. De kids kijken mij weleens raar aan als ik ineens op hun kamer sta om te vragen of ze iets willen drinken. Samen lachen we er keihard om, want geniet van het moment, het gebeurt niet vaak, zeggen ze dan. Ik ben ook geen moeder die de hele dag haar kinderen entertaint met puzzelen, knutselen, spelletjes of wat dan ook. En heeeeeel soms voel ik me dan een ontaarde moeder, maar meestal niet.
Maar deze vakantie had ik dat gevoel niet. Ik heb geen idee hoe dat komt. Of ja, misschien ook wel. Ik had nog een hoop schilderwerk in ons huis, de verbouwing liep door in de 1e 3 weken van de schoolvakantie. Ik had gehoopt klaar te zijn als manlief vakantie kreeg, maar helaas. Dat lukte niet, mede door het warme weer, maar zeker ook omdat onze jongste deugniet mijn aandacht nodig had op zijn tijd. En tijdens de hittegolf heb ik echt niks gedaan.


Maar goed, ik had mijn eigen bezigheden. Mijn eigen ding, te midden van de vakantie vierende kids. Zo kon ik me toch nog nuttig maken en hoefde ik niet de verzorgende moeder te zijn.


Begrijp me niet verkeerd hoor, ik smeer met liefde brood en snij met passie de fruithapjes, en ik kook (bijna) elke avond. Och, ik heb een heleboel andere kwaliteiten als moeder, die ik eigenlijk gewoon veel belangrijker vind, dan het echte verzorgen.


Ja, de vakantie is weer voorbij. De oudste is alweer naar de 2e van het MBO, dochterlief naar 3 VWO en junior naar groep 2. Het blijft bijzonder, 2 pubers en een kleuter, maar wat genieten we met zijn allen van die deugniet. En wat vindt de kleinste het heerlijk tussen al die groten. Zeker als er dan ook nog vrienden en vriendinnen van de oudste 2 over de vloer komen. En natuurlijk is zo'n klein broertje dan mega schattig.


En nu is het stil. Alle buikjes en schooltassen gevuld. Hèt genietmoment van de dag. Stilte, rust en een kop koffie. De keuken rond kijkend naar de hondenharen op de grond van ruiende knuffelbeesten en een aanrecht vol met kopjes. Eerst ik, de rest komt dadelijk wel weer.


Tot de volgende!

Liefs

Fanneke
64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven